top of page

The Age of Turbulence

Hoe besturen en toezicht houden in turbulente tijden?

"The Age of Turbulence".  Dit is de titel van het boek van Allen Green Span uit 2007. Het is autobiografisch boek en een verhaal over de internationale financiële markten. Maar de titel lijkt me ook van toepassing op alle aspecten van deze tijd. Niet alleen lokaal maar ook internationaal. Het opsommen van alle dossiers is ondoenlijk: de Arabische lente; de Eurocrisis; Ocuppy Wall Street, etc.

Ook op Curacao is er veel turbulentie. Als we kijken staan alle indicatoren de verkeerde kant uit. Economische groei daalt. Positie op de handelsbalans is niet goed. Vertrouwen van investeerders daalt. Criminaliteit stijgt. Toerisme is nog in de lift, maar de overvallen op toeristen is zorgelijk. De rating van de luchthaven is gedaald. We staan op de lijst van witwassers.  Maar we hebben wel een goede rating voor de financiels situatie, dankzij de schuldsanering.  En we slepen nog regelmatig prijzen binnen als toeristische bestemming. We hebben als eiland duidelijk een imago en reputatie probleem.

Besturen vergt meer dan ooit een duidelijke koers en een goed dashboard. Maar ook continu dialoog met de omgeving om tijdig bij te sturen. There is no other way.

In mijn blog zal ik uitleggen hoe bestuurders en toezichthouders dit sturen in turbulente tijden (in Curacao) kunnen bereiken.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page