top of page

Service 2.0

Op woensdag 15 mei 2013 sta ik dan bij de receptie van Ennia. Ik moet mijn auto verzekering betalen. Ik wist het niet. Maar een paar dagen geleden moest ik stoppen voor een verkeerscontrole. De agents stelde vast mijn verzekering was verlopen. Ik wist het niet want de Ennia had geen brief gestuurd om mij te waarschuwen dat ik premie moest betalen. Ik werd op de bon geslingerd. Dat is mijn tweede bekeuring in korte tijd. Enkele weken geleden kreeg ik een bon omdat ik belde terwijl ik stil stond in de file. De opzet van de Ennia was veranderd. Ik kon ergens gaan zitten en op mijn nummer wachten. Er was client voor mij, maar die zat ook gewoon naast mij. We raak ten aan de praat en vroegen ons af waarom we niet via internet onze premie kon den betalen. Eigenlijk is verrassend want Ennia is vooruitstrevend op het Gebied van ICT, redelijk 3.0. Enige tijd late was ik zelf aan de beurt. Veel te lang. Ik vroeg aan de medewerkster op ik premie moest betalen. Ze begreep het zelf ook niet echt. Ik betaal een kwartaal vierhonderd gulden en daarna negen maanden weer hetzelfde bedrag. Vraag me niet hoe het kan. Dus inderdaad vier maanden waren verstreken. Ze voelde zelf dat het niet kon, maar ik maakte geen verder opzet van de kwestie. Ze verwees me naar een ander loket, de kassa. Even swipen en twintig minuten later stond ik buiten. Nu even naar het Parket van het Openbaar Ministerie om de boetes te gaan betalen. Terwijl ik de stad, Punda, naar een parkeerplaats zoek vraag ik me af waarom in de boetes niet online kan betalen. Terwijl ik naar het pand loop lees ik het document. Het lijkt dat ik het via de bank kan betalen. Als ik aan het loket sta wordt ik vriendelijk ontvangen. Ik laat wel merken dat ik baal van de boetes. Ze gaat naar een computer en komt met de mededeling dat de ene boete niet tijdig bij het OM is ingediend door de politie en door deze fout de boete komt te vervallen. Dat scheelt. De tweede boete kan ook vervallen als ik de twee betalingsbewijzen van de Ennia kan laten zien, want na de vervaldatum loop de dekking nog een tijdje door. Die bewijzen liggen in de auto en ik heb geen zin om op en ne'er te lopen. Ik heb het even gehad met loketten. Ik bedank de ambtenaar en zeg dat ik voor maandag nog een keer langskom. Ik realiseer me dat je niet hoeft te wachten op het betalen van je boete.

Volgens M B is good coporate governance de Tora terug gebracht tot een regel: Doe een ander niet wat u niet wilt dat u geschiet. Volgens men wijlen oud mentor Wim de Vrijer is het de tiengeboden. Hij zei altijd: als iedereen zich aan de tiengeboden zou houden hadden we geen code nodig. Volgens mijn andere mentor, prof. Roel in 't Veld is good governance geamputeerd en is de code een prothese. Wat wil Roel zeggen? Good governance heeft te maken met je persoonlijke integriteit. Mensen die zich aan de code houden zijn bezig met comply, voldoende aan de norm, maar dat zegt niet noodzakelijk iets over hun persoonlijke integriteit.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Dissent: A Pillar of Democracy

Dissent: A Pillar of Democracy April 18, 2024 Yesterday, I couldn't find the time to blog. My schedule was packed, and it was chaotic. Not only were there continuous meetings, but numerous reports nee

Reflections on the ABC Islands Tourism Symposium

Reflections on the ABC Islands Tourism Symposium April 16, 2024 Last Friday, I had the opportunity to attend the symposium organized by the Association of Dutch Caribbean Economists (ADCE) on the them

Confronting Ignorance in the Face of Reality

Confronting Ignorance in the Face of Reality April 15, 2024 We are ignorant of the facts, and we deny the facts we do have. No one is pushing to finally publish the figures from the 2023 census. Howev

Comments


bottom of page