top of page

Rechten 1.0

Rechter 3.0

De huidige rechtspraak is 1.0. Ja, de rechter gebruikt email. Maar met een 1.0 mindset.

In a Rechtsstaat, the power of the state is limited in order to protect citizens from the arbitrary exercise of authority. In a Rechtsstaat the citizens share legally based civil liberties and they can use the courts. A country cannot be a liberal democracy without first being a Rechtsstaat.

Rechter biedt geen bescherming tegen de staat.

Advocaten zijn onbetaalbaar.

op 5 juni lees ik op FB wall van het Openbaar Ministerie dat ze een pilot zijn begonnen van snelrecht voor eenvoudige zaken. Het is volgens mij een druppel op een gloeiende plaat.

Statendebat 1.0

Op donderdag 19 april 2013 debateerde de Staten over de nieuwe OB wet. De vergadering heeft meer dan dertien uren geduurd.

Zelfredzaamheid

Ik heb iets met het woord. Maar dit keer kwam Roy Bottse ermee. Via FB vraag ik Fifi Rademakers naar een woord in het Papiaments. Dit blijkt niet te bestaan. Het moet omschreven worden. Zelfredzaamheid is zeker in van de kernelementen van de mindset 3.0.

kapasidat outónomo. outosufisiensia. kapasidat di logra riba bo mes. No tin UN palabra fiho p'e na papiamentu, ni por sierto na spañó.

Economie

We wisten het allang van te voren: we kunnen ons niet bezuinigen uit de crisis. Maar in medio april heeft Hodge alle financiële maatregelen genomen en maakt men zich op het ambtelijk apparaat aan te pakken. Verder dan een conferentie over het economische beleid is men niet gekomen. Met snapt de economie en men heeft gewoon geen visie. Het geschreeuw in de Staten gaat gewoon door. Maar over onderwijs en sport horen we echt niets.

0 views0 comments

Comments


bottom of page