top of page

Neem nu het openbaar vervoer

DRAFT 2.0

25 augustus 2022

Het openbaar vervoer is de afgelopen vijftig jaar nauwelijk duurzaam verder ontwikkeld. Alles is al gezegd en geschreven. Ik zal het allemaal niet herhalen. Het busbedrijf tracht te digitaliseren en heeft nu ook de verantwoordelijkheid voor het schooltransport. Ik begrijp het wel. het is een poging om openbaar vervoer minder te fragmenteren.

Alles blijft bij problemen benoemen, consultant aan het werk, protest, rapport in de la. Neem nu de introductie van de taximeter als voorbeeld. Al één of meerdere generaties meters zijn weggerot in een magazijn. Het gebrek aan betaalbaar vervoer heeft vele burgers gebracht tot het importeren van een auto met een stuur aan de verkeerde kant. Daar is ook alles over gezegd en geschreven, maar er komen steeds meer bij. Ook zoeken steeds meer burgers hun heil bij illegale aanbieders van vervoer. Het nu in diskrediet geraakte Uber is hier altijd buiten de deur gehouden. Voor het openbaar vervoer zijn er nog meer problemen bij gekomen. De infrastructuur is nagenoeg afgeschreven en het gedrag van de weggebruikers is niet normaal.

En het statenlid Osepa heeft gelijk, zonder deugdelijk openbaar vervoer zal er geen economische ontwikkeling zijn. Wat nu? Ik benoem weer het probleem en geef aan dat er allerlei voorstellen voor één oplossing liggen. Het ligt dus aan de besluitvorming, politieke besluitvorming. Wat is het probleem? Individuele belangen gaan voor op het algemeen belang. Vindt men het gek dat het eiland steeds minder leefbaar wordt en mensen vertrekken? Er is ook een optimistische kant. Vroeg of laat gaan in dit nieuwe tijdperk de burgers het zelf oplossen want men moet van A naar B en blijkbaar gaat niemand het voor ons doen.

Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page