top of page

Nederland maakt zich grote zorgen

Nederland maakt zich grote zorgen

DRAFT 2.0

19 mei 2022

Meerdere vrienden zeggen tegen mij dat Nederland zich grote zorgen maakt. Maken mijn vrienden zichzelf dan geen zorgen? Moet Nederland zich zorgen en gaan wij dan pas zorgen maken?

Een eerste vriend stuurt mij het rapport over de toestand van de criminaliteit in Venezuela (InsightCrime, 2022). Daaruit moet blijken dat het buurland een narcostaat is geworden. Het lijkt erop dat de Verenigde Staten binnenkort toch weer daar olie gaat kopen, als gevolg van de oorlog in de Oekraïne.

Dan is er het bericht hoe de bende heeft getracht één miljoen te investeren in de campagne van 2016 om invloed te verwerven op met name de minister van Justitie (NLS kier a pomp 1 mion den partido na 2016 pa hana poder riba hustistia, 2022).

Dan krijgen wij in inkijkje in de geldstroom van de bende (Inkijkje in de geldstroom NLS, 2022). Eén mannetje heeft een huis van over de vijf ton in Zuurzak cash gebouwd. Heeft drie wagens, allemaal boven de 135.000 gulden cash gekocht en heeft voor boven één ton uitgeven aan reistickets.

Dan blijkt uit de stukken van staatssecretaris van Huffelen dat de onderwereld het zo’n beetje heeft overgenomen in alle sectoren op het eiland (Ondermijnende criminaliteit vrijwel overal aanwezig, 2022). Dit is niets nieuws want dit zei de minister van Justitie in 2015 al in het parlement.

Het bericht dat in vijf jaar tijd meer dan 37.000 burgers zijn verkast is nog vers in het geheugen. De dame aan het hoofd van de voedselbank meldt op televisie dat het aantal voedselpakketten niet onder de tienduizend daalt en dat de grootste groep de gepensioneerde is, die nu structureel afhankelijk is geworden van zo’n pakket. Dat er geen middenklasse meer bestaat, alleen een kleine groep rijken en de rest is arm.

In deze context verzet Willemstad zich tegen Coho, want men wil ownership. En heb je een andere groep die zich afvraagt wat ons als volk mankeert dat wij niet streven naar onafhankelijkheid.

Mensen, ik vrees dat ik slecht nieuws heb voor jullie, het zal nog veel slechter gaan voor het misschien weer wat beter gaat.

References

InsightCrime. (2022, May 2). Venezuela’s Move to Cocaine Production: Crops, Chemists and Criminal Evolution. Retrieved from insightcrime.org: https://insightcrime.org/investigations/venezuela-move-to-cocaine-production-crops-chemists-and-criminal-evolution/

NLS kier a pomp 1 mion den partido na 2016 pa hana poder riba hustistia. (2022, Mei 12). Extra, p. 2.

Miguel Goede

0 views0 comments

コメント


bottom of page