top of page

Met de rollator naar de Staten

Met de rollator naar de Staten

De generaties 1.0 en 2.0 gaan verhaal halen. Op 19 april begeven ongeveer duizend gepensioeneerden zich naar de Staten, waar de wet wordt behandeld om de omzetbelasting te verhogen van zes naar negen procent. Sommige pensioenados hadden edn rollator. Stanley Brown (74 jaar) heeft afgebeld want hij gaat ook protesteren bij de Staten. Ik zit om tien uur alleen aan de koffie in een WiFi cafe en luister naar de vergadering en andere rapportages via internetradio op mijn IPad. Het is weer een warme dag. De spanning was de laatste dagen snel gestegen. De maatregelen van het takenkabinet Hodge beginnen voelbaar te worden. Ik raak helemaal in de war. Voor wie hebben deze mensen die protesteren gestemd in 2010 en 2012? Zeker een paar van deze mensen hebben gestemd op de politici die tussen 2010 en 2012 het nieuwe land hebben geruineerd en politici die nu de maatregelen nemen. Waar waren deze mensen in 2012 toen burgers de straat op gingen om te protesteren tegen de corruptie en wanbeleid? Waar waren deze mensen toen mensen werden ontslagen en door het slijk werden gehaald?

Ik hoor statenleden die de regering van 2010 tot en met 2012 hebben gesteund. Ik hoor statenleden die zetels hebben "meegenomen". Een ander Statenlid neemt het woord: "felis atardi" (gelukkige dag). Ik raak verder in de war.

Wanneer Stanley het concept van mijn blog leest, is hij geirriteerd. Hij verwacht van mij een alternatief en geen "leuke" bespiegeling. Ik dien hem van repliek. Ook deze groep is "self centered". Waar was deze groep toen bijvoorbeeld de Intellectuele werden afgeslacht? Deze groep herkende zich in nationalistische praatjes.

De vergadering duurt de hele dag. Het is ook de dag dat Nicolas Maduro de eed aflegt als president van Venezuela. In tegenstelling tot de begrafenis van Chavez, is er niemand van Curaçao bij. De regering heeft wel een felicitatie gestuurd. Het hoogte punt of diepte punt van de statenvergadering is als de "dame" van de opposite de leider van de grootste regeringspartij "maribaka" naar het hoofd slingert. Het is dan ook het hoofdarikel van een krant die serieus wordt genomen.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page