top of page

Mandela: Long Walk to Freedom

Ik zag de film op zaterdag 21 december 2013, minder dan een week na zijn begrafenis. Het verhaal is indrukwekkend van begin tot eind. Je wordt er stil van je weet niet waar te beginnen. Het roept bij mij hetzelfde gevoel of als de filmen "Marley" en "Lincoln", maar Mandela is heel dichtbij. Het is moeilijk om een moment eruit te halen, maar ik kies zijn televisietoespraak. Hij legt uit dat het volk oorlog wel. Hij antwoord: jullie zijn fout, ik zeg vrede, ik ben de leider. Hij zegt we kunnen de oorlog niet winnen, maar wel een verkiezing. Ik besef door de film dat het allemaal heel anders was gelopen als het niet was door deze man, de in zijn jonge jaren heel veel vriendinnen had en aan het einde heel veel vrienden.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page