top of page

Kabinet Hodge 1.0

Dan meldt Omayra Leeflang op 27 maart 2013, nog voor acht uur in de ochtend, dat Takenkabinet Hodge haar ontslag indient bij de gouverneur. Het is dus toch waar. Het was aangekondigd maar je wilde het niet geloven, want de taken waren nog lang niet volbracht. Ja, de pensioenleeftijd was op getrokken naar 65 jaar. Het was 57 jaar, dacht ik. Ook de maatregel in de gezondheidszorg was genomen. Maar de OB was nog niet verhoogd. Ik hoor al een tijdje dat de politiek en het Takenkabinet opgespannen voet met elkaar leefden. Maar het struikelblok was toch de locatie van het nieuwe ziekenhuis. De politiek wil terug naar Otrobanda en Hodge wil geen claim en daarom wilde hij blijven op het zogenaamde Amstelterrein.

Ook gaat het gerucht dat de politieke steun van het nu te vormen politiek kabinet zal worden uitgebreid met de MAN. Dan hebben we twee van de drie partijen die Curacao 2.0 hebben terug geworpen naar 1.0 weer in de regering. We hebben het diepte punt nog niet bereikt. Het gaat niet goed.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page