top of page

Innovatie Curacao 3.0

Te weining wordt onderkend dat om de economie weer op gang te krijgen we de creative class moeten aantrekken en aan ons binden. Want het gaat om kenniseconomie.  Het gaat om mensen met ideeen en kennis en die in staat zijn om in samenwerking met anderen een project of bedrijf te starten.  Deze mensen zijn op zoek naar de drie T's.  Talentvolle mensen. Informatie technologie. En een tolerante samenleving.  Ook onder de jonge mensen van Curaçao hebben we creatieve mensen.

Wat er mist op Curaçao is een incubator voor jonge ondernemers. Incubators ondersteunen beginnende ondernemingen en helpen hen de obstakels te overwinnen die jonge ondernemingen vaak tegenkomen. Ondersteuning bestaat vaak uit werkruimte. Incubators kopen een pand op en delen het op in verschillende kleine werkruimtes zodat meerdere ondernemers gebruik kunnen maken van een ruimte en de huur delen. Maar de ondersteuning kan ook bestaan uit adviezen, workshops en financiële middelen.

Mijn voorstel.  Huur St. Thomas College of een leeg gebouw in Scharloo of in de buurt van de luchthaven. Benoem een begeleider of ontwikkelaar. Zelf denk ik dat er bij ons een manager moet zijn van 30 jaar.  Die wordt begeleid door een Raad van Toezicht: een accountant, een advocaat en een ondernemer. Het water, licht en telecommunicatie moet geregeld worden. De organisatie moet professionalisme uitstralen. Stel de spelregels op en roep jonge ondernemers op om zich aan te melden.  Dit initaitief kan gecombineerd worden met het initiatief https://www.facebook.com/JuniorAchievementCuracao?filter=3" target="_blank" rel="nofollow">negoshi pikinja, die scholieren wil opleiden tot ondernemers. We bevorderen innovatie, stimuleren de economie en de jeugd werkloosheid wordt aangepakt.

Begeleid de ondernemers naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat opvalt is dat de economen dit niet bedenken, ze denken te macro.  Aan de andere kant praat bijvoorbeeld Stimul-IT al jaren over dit concept en staat het weer in de planning om uitgevoerd te worden.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page