top of page

Information 3.0 of datacenter 3.0.

Gisteren schreef een trouwe lezer van mijn blog mij het volgende.

Miguel, dit is pas information 3.0 or datacenter 3.0.

Omdat ik een online tool heb gereviewed op mijn blog ben ik benaderd door een indiaas bedrijf om hun cloud service software te reviewen.

Moraal van het verhaal is dat je any software zo kan neerzetten op hun datacenter. Je kunt zelfs je eigen datacenter meebrengen.

Deze mensen zijn flexibel. Je hoeft dus alleen software te ontwikkelen en dat ergens met 1 klik neer te zetten. We zitten dus al in een wereld waarin iedereen met programeerkennis zo zijn applicaties in de cloud kan hosten.

Wat betekent dit voor ons datacenter?

Als ik dat ook niet hier op Curacao kan doen, dan ga ik naar India.

Ze moeten gewoon de ontwikkelaars de mogelijkheid geven om zeer snel met 1 klik alles neer te zetten in de cloud op het datacenter. Ik heb gehoord dat het langer gaat duren om iets neer te zetten in dat datacenter. Het moet door een commissie gereviewed worden. Uiteraard goed voor de security en stabiliteit, maar dan kunnen ze niet concurreren met een Inidaas bedrijf.

Wat voor mogelijkheden krijg ik in de Cloud? Ik kan als Curacaos bedrijf mijn applicaties ontwikkelen en in India neerzetten en verkopen of verhuren aan een bedrijf in Europa in Nederland. Of in Afrika.

Als we nu de financiele dienstverlening 3.0 aan koppelen dan zie ik dit gebeuren. Curacao is competitief als ik niet alleen mijn applicaties hier kan hosten, maar ik moet ook MET 1 DRUK OP DE KNOP een bedrijf kunnen creeeren. Met alles erop en eraan. Uiteraard zonder mogelijkheid voor fraude etc. Kunnen we dat op Curacao deliveren? Stel ik wil een softwarebedrijf bouwen voor 5 man. En ik ben helemaal clean. Kan ik dat met 1 druk op de knop regelen via financial services 3.0 op Curacao?

See ya in the cloud.

Het verhaal hierboven is heel simpel: vroeger moest ik een computer hebben, een zware computer, en ik moest iemand hebben met heel veel kennis om die zware computer te onderhouden.

Nu heb ik alleen de kennis nodig van programmeren en een applicatie in mekaar zetten. Als ik dus een nieuwe dienst heb en een software applicatie - bijvoorbeeld boekhouding -dan kan ik dat overal op laten draaien. In india, in amerika, op curacao

dus ik heb die zware jongen niet meer nodig die mijn computer thuis of op kantoor komt bekijken en onderhouden. Ik gooi mijn hele applicatie met dezelfde snelheid op een grote computer ergens in een datacenter in India.

Dus je moet niet meer leren hoe je een computer die je ziet, voor je leert onderhouden. Je moet leren hoe je een computer die duizenden kms verderweg benadert en je spullen op gooit. En je moet leren hoe je 100 van zulke computers bijschakelt als eentje uitvalt

Met 1 druk op de knop een hele company (bv) bestellen. Dat moet die Financial services van Curacao doen. Met 1 druk op de knop een fatsoenlijk bedrijf oprichten. Niet 6 weken wachten.

Kortom: dat hele artikel van jou gisteren wordt beaamd door mijn artikel boven vandaag. Vanuit Sint Maarten met jou samenwerken over een artikel. Iets wat ik net heb meegemaakt met een gozer in India. En onze bevolking van Curacao motiveren om aan deze game deel te nemen.

Ace Suares kan zo een van zijn webapplicaties ergens in India neerzetten.

Met een beetje oefenen en knutselen kan ik dat ook binnen 3 a 4 dagen.

Het enige wat we dan nodig hebben zijn klanten die het gaan verhuren of kopen. Dat is export.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page