top of page

Hoe komen we van 1.0 naar 3.0?

1.0 is een relatiesamenleving. Het is gaat om wie je bent en niet om wat je kan. Het is tegenovergestelde de kennissamenleving 3.0. Het is de kennissensamenleving versus kennissamenleving. 1.0 in een 3.0 tijdperk leidt tot middelmatigheid en zelf stammenoorlogen. Gebaseert op de theorie van spiral dynamics, stel ik dat 1.0 3.0 niet kan begrijpen, anders was hij wel upgegrade. 3.0 begrijpt wel hoe 1.0 in elkaar steekt. Dus het bizarre is dat 3.0 verantwoordelijk is Voor de upgrading naar van Curaçao 3.0. Om dat te bereiken zullen de 3.0 mensen elkaar moeten opzoeken en strategieen moeten bedenken en implementeren om Curaçao 3.0 te realiseren.

Met enige vrije interperetatie stel ik dat 1.0 de charismatische samenleving is. 2.0 is de traditionele samenleving en 3.0 de rationele samenleving.

Volgens Ivan Kuster gaat een samenleving van het een stadium naar het andere stadium pas wanneer de situatie niet langer te handhaven is. Volgens hem zullen we op Curaçao van rood naar blauw gaan (in spiral dynamic termen) wanneer blijkt dat rood niet werkt. Dan zullen de gangleiders samen komen en vrede sluiten. Wanneer zullen we dat punt hebben bereikt? Bij de formatie van 2012 waren we er dicht bij. Bijna kwamen Si en No samen. Maar door het overlopen van Statenlid Sulvaran is het niet doorgegaan.

0 views0 comments

Comments


bottom of page