top of page

Hoe een blackbox de doos van Pandora werd

Hoe een blackbox de doos van Pandora werd

DRAFT 3.0

25 januari 2023

Het verbaast mezelf dat ik niets heb geschreven over de pogingen om de raffinaderij weer te starten. Het is omdat ik met stomheid ben geslagen. Ik kan zaken die ik hoor gewoon niet plaatsen binnen mijn referentiekader. Ik heb er dus stomweg geen woorden voor. Als je gewoon gelooft wat er wordt gezegd, dan is niet alleen de raffinaderij maar de regering in de ban van internationale zwendelaars―het gaat om een paar slordige miljarden―en niemand doet wat of in staat er iets aan te doen (RdK geeft vervalsing toe, 2022). En dat kan dus niet waar zijn.

Eerst waren de onderhandelingen een blackbox, op slot door een non-disclosure agreement. De minister president zei dat hij niets of zo min mogelijk zegt over de onderhandelingen. In één klap kwamen daar alle tegenslagen en onheil uit die een mens maar kunnen treffen uit de doos van Pandora.

Een ander geval waar ik geen woord uit mijn pen over uit kan krijgen is de zwendel bij die grote verzekeringsmaatschappij. Ook hier gaat het om een slordige miljard. De partijen slaan elkaar met rechtszaken om de oren.

En waar hebben wij het over? Over het feit dat de jeugd zo slecht geschoold is. Hoe er meer gaten dan asfalt op de weg is. Maar wij doen er verder niets aan, want wij zijn bezig met gewichtigere zaken. Maar welk voorbeeld denken wij dat de jeugd waarneemt? En daar staan wij nu. Wat nu? Ik zie vaak dat mijn vrienden dan een plaatje plaatsen van een grote zak popcorn en een zonnebril.

References

RdK geeft vervalsing toe. (2022, december 29). Retrieved from antilliaansdagblad.com: https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/26903-rdk-geeft-vervalsingen-toe

Miguel Goede

0 views0 comments

Comentarios


bottom of page