top of page

Het nieuwe jaar 2013

Het is 1 december 2012. De laatste maandcyclus van het jaar 2012 gaat beginnen. December is bijzonder vanwege de sfeer van de feestdagen en iedereen heeft er zin in. Het is ook een maand waarin mensen reflecteren.  En aan het eind van de maand is het ook het moment voor allerlei goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Maar het is ook belangrijke maand voor de commercie.  Er wordt veel verhandeld in december.  We moeten er stevig tegen aan.  Gelukkig is gezelligheid en zaken doen vaak prima te combineren.

Wat velen van ons wegdrukken is het feit dat december ook de maand is om definitief te beginnen met de afronding van het afgelopen jaar en te plannen voor de cyclus van 2013 omhoog naar niveau 3.0. 

Wat voor een jaar was 2012?  Wat zijn de lessen die we moeten leren?  Wat moeten we beter of anders doen in 2013?

Hoe zit het met onze visie en missie?  Wat zijn onze doelen voor het jaar 2013?  Wat zijn onze targets voor de vier kwartaalcycli? Wat zijn onze targets voor de maanden januari tot en met december? 

We moeten de jaarcyclus nu inzetten, willen we onze persoonlijke prestaties, dat van de organisatie en de samenleving op een hoger niveau tillen.

Ik geef als overweging om in het nieuwe jaar tijd in te ruimen voor training van u en de medewerkers.  Dat wordt vaak vergeten.  Maar ook voor de branding en marketing.  Vergeet in deze context niet aandacht te besteden aan de webstrategie. Ook personeel is kritisch succes factor. Gekeken moet worden naar de communicatie. Het werkoverleg over de uitvoering van de plannen moet weer gaan draaien. Natuurlijk het betaalgedrag van de klanten bepalend voor de cashflow.  En natuurlijk die moeizame communicatie met de overheid als het gaat om belasting betalen of vergunningen.  Het leven van een manager is geen pretje.  Ja, het moet allemaal af voor de Raad van Commissarissen. Het gaat om Good Governance in praktijk.

Ik ben bereid met jou aan tafel te gaan zitten en jouw jaarplan te bespreken.  Dan heeft u het ook gewoon gehad.  Want, laten we eerlijk wezen. U was het vergeten en zit er niet op te wachten. Maar grijp de kans en werk aan een Bon Anja (Gelukkig Nieuwjaar).

1 view0 comments

Comments


bottom of page