top of page

Het Microsoft-effect

Het Microsoft-effect

DRAFT 2.0

5 juli 2022

Eerder stelde ik dat ik voorstander ben van de MKB sector. Dat ik het conglomeraat van ICT bedrijven steun in het streven een economische pijler te worden. Maar ik denk om het eiland een ICT mindset, een 5.0 mindset op te leggen is een grote speler als Microsoft nodig. Het lijkt een wild idee, maar de jacht van Microsoft, Octopus, ligt regelmatig in de Caracasbaai en ik kan er langs zwemmen. Ik heb het niet geprobeerd. Ook loopt Bill Gates wel eens los op het eiland. Ik heb hem ooit met eigen ogen gezien. Ooit heb ik gemaild met Microsoft om te vragen of de baas niet eens een presentatie wilde geven op de universiteit. Ik vraag mij af of ooit iemand hem heeft gesproken over het eiland als livinglab voor Microsoft.

Het hoeft geen Microsoft te zijn. Er zijn genoeg grote corporations. (En ik ben geen fan van corporations, maar wij kunnen niet om ze heen.) Bedrijven als Google, IBM, Cisco investeren in het ontwikkelen van de Smart City. Waar ligt het aan dat wij het gesprek niet opzoeken met deze bedrijven?

Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

De jaarcyclus gaat sluiten DRAFT 4.0 4 december 2023 Het is een stillere zondag dan normaal als je thuisblijft en geen radio of televisie aanzet. De dag verloopt trager dan normaal, en de temperatuur

Ligt het nu aan mij? DRAFT 4.0 3 december 2023 Op een vrijdag, zoals die van 1 december 2023, rijd ik langs het gebouw van onze nationale bibliotheek dat er verwaarloosd bij staat. De bibliotheek is e

Op weg naar pathocratie: De schaduw van democratie DRAFT 4.0 2 december 2023 Een paar dagen geleden bracht een bevriende jonge psycholoog een intrigerende term in mijn wereld: pathocratie. Een begrip

bottom of page