top of page

Het Microsoft-effect

Het Microsoft-effect

DRAFT 2.0

5 juli 2022

Eerder stelde ik dat ik voorstander ben van de MKB sector. Dat ik het conglomeraat van ICT bedrijven steun in het streven een economische pijler te worden. Maar ik denk om het eiland een ICT mindset, een 5.0 mindset op te leggen is een grote speler als Microsoft nodig. Het lijkt een wild idee, maar de jacht van Microsoft, Octopus, ligt regelmatig in de Caracasbaai en ik kan er langs zwemmen. Ik heb het niet geprobeerd. Ook loopt Bill Gates wel eens los op het eiland. Ik heb hem ooit met eigen ogen gezien. Ooit heb ik gemaild met Microsoft om te vragen of de baas niet eens een presentatie wilde geven op de universiteit. Ik vraag mij af of ooit iemand hem heeft gesproken over het eiland als livinglab voor Microsoft.

Het hoeft geen Microsoft te zijn. Er zijn genoeg grote corporations. (En ik ben geen fan van corporations, maar wij kunnen niet om ze heen.) Bedrijven als Google, IBM, Cisco investeren in het ontwikkelen van de Smart City. Waar ligt het aan dat wij het gesprek niet opzoeken met deze bedrijven?

Miguel Goede

0 views0 comments

Comments


bottom of page