top of page

Het gevecht tegen inconsistentie in een veranderende wereld

Het gevecht tegen inconsistentie in een veranderende wereld

DRAFT 4.0

21 augustus 2023

Inconsistentie. Een woord dat gemakkelijk wordt uitgesproken, maar waar we vaak dagelijks mee geconfronteerd worden zonder het volledig te beseffen. Als organisator van een conferentie over de toekomst van werk (Future of Work), is mijn eigen gevecht tegen inconsistentie een uitdaging die ik niet kan negeren.

Stel je voor, je bent druk bezig met het organiseren van een conferentie die zich richt op de werkvormen van de toekomst. Het doel is helder: het bevorderen van efficiëntie, duurzaamheid en vooruitgang. Toch word je geconfronteerd met situaties die de geest van deze visie lijken tegen te spreken.

Eén van die situaties is het dringend verzoek van een hoofd sponsor om een persoonlijke ontmoeting te hebben om zaken af te stemmen, in plaats van eenvoudigweg te kiezen voor een virtueel gesprek, betekent dit twee keer in de file staan―totale reistijd één uur―met een teperatuur van 33°C. Dit is het moment waarop de inconsistentie begint te knagen. Hoe kan iemand vasthouden aan oude gewoonten en inefficiënte praktijken, terwijl we ons in een tijdperk bevinden waarin technologie ons in staat stelt om te communiceren zonder fysieke aanwezigheid?

Deze inconsistentie wordt verergerd wanneer we beseffen dat ons streven naar efficiëntie en duurzaamheid wordt ondermijnd door onze eigen handelingen. We praten over remote werken als de toekomst, over het verminderen van verkeer en de impact ervan op het milieu. Tegelijkertijd staan we in de hitte vast in files, terwijl we prediken dat mensen minder zouden moeten rijden. Dit voelt als een cognitieve dissonantie―een innerlijk conflict tussen wat we zeggen en wat we doen.

Maar dit is niet alleen een individueel probleem; het is een bredere uitdaging. We praten over de kracht van Artificial Intelligence en de productiviteitsverhogende apps die onze manier van werken transformeren. We bespreken de opkomst van digital nomads en hoe de traditionele kantooromgeving aan het verschuiven is. Toch zien we dat sommige van deze technologische vooruitgangen worden belemmerd door de weerstand tegen verandering en de drang naar het bekende.

Hoe lossen we deze inconsistentie op? Het is een vraag die blijft hangen in de lucht. Moeten we mensen een spiegel voorhouden en hen confronteren met de tegenstrijdigheden tussen hun woorden en daden? Maar we weten uit ervaring dat dit vaak niet leidt tot het maken van vrienden. Mensen zijn vaak terughoudend om hun eigen inconsistenties onder ogen te zien.

Wellicht begint de oplossing bij bewustwording en een geleidelijke overgang. We kunnen stap voor stap ons gedrag aanpassen aan de visie die we verkondigen. We kunnen kleine veranderingen maken die op termijn leiden tot grotere verschuivingen. En misschien, heel misschien, kunnen we de inconsistentie omzetten in coherentie en de cognitieve dissonantie in harmonie. Het is een uitdaging, maar wel een die het waard is om aan te gaan. En wie weet, met geduld en vastberadenheid, kunnen we uiteindelijk een samenleving creëren waarin onze woorden en daden meer in harmonie samenkomen.

Het probleem is dat verandering een eigen tempo en op niemand wachte. En dit tempo wordt alsmaar sneller dus ik denk omarm de verandering.

Miguel Goede

2 views0 comments

Comments


bottom of page