top of page

Grown up digital

Grown up digital

DRAFT 1.0

7 juni 2021

Feit is dat er een generatie is geboren en getogen is in het digitale tijdperk en een generatie die de analoge technologie moest afleren om het digitale te leren. Het is aangetoond dat de eerstgenoemde vele malen sneller met de nieuwe technologie. Die generatie is helemaal vergeten dat het internet helemaal is ontwikkeld door babyboomer en dat men wat meer achting voor de oudere generatie mag tonen.

Tapscott heeft hierover reeds geschreven (Tapscott, 2009x). “Grown up digital” werd door de Economist gekozen tot boek van het jaar 2008. De Net Generation is gearriveerd. Deze generatie is meer bekend als Millennials en gaan de Generatie Z vooruit. De Net Generation is het cohort van jonge mensen geboren tussen 1982 en 1991 die zijn opgegroeid in een omgeving waarin ze voortdurend worden blootgesteld aan computergebaseerde technologie. Ben je er klaar voor? De kans is groot dat je iemand tussen de 30 en 31 jaar oud kent. Je hebt ze vijf dingen tegelijk zien doen: vrienden sms'en, muziek downloaden, video's uploaden, een film kijken op een 2-inch scherm en wie-weet- wat op Facebook of MySpace. Ze zijn de eerste generatie die letterlijk digitaal is opgegroeid - en ze maken deel uit van een wereldwijd cultureel fenomeen dat niet meer weg te denken is. Het komt erop neer dat als je de Net Generation begrijpt, je de toekomst begrijpt, als een babyboomer of Gen-Xer bent. Grown Up Digital is gebaseerd op een privé onderzoek van $ 4 miljoen. Don Tapscott van de New York Times heeft meer dan 11.000 jongeren ondervraagd. In plaats van een stel verwende screenagers met korte aandachtsspanne en nul sociale vaardigheden, ontdekte hij een heldere gemeenschap die revolutionaire nieuwe manieren van denken, interactie, werken en socialiseren heeft ontwikkeld. Grown Up Digital laat zien: Hoe het brein van de Net Generation informatie verwerkt De manieren om jong talent aan te trekken en te betrekken bij de beroepsbevolking. De richtlijnen voor docenten om gebruik te maken van het Net Gen-potentieel. Ouderschap 2.0: Er is geen plaats zoals het nieuwe thuis. Citizen Net: hoe jonge mensen en het internet de democratie veranderen. De jonge mensen van vandaag gebruiken technologie op manieren onvoorstelbare manier. In plaats van passief televisie te kijken, nemen de Net Geners actief deel aan de verspreiding van entertainment en informatie. Voor het eerst in zijn jongeren de autoriteit over iets belangrijks. En ze veranderen de onze samenleving - van de werkplek tot de markt, van het school tot thuis, van het stemhokje tot het regeringscentrum.

References

Tapscott, D. (2009). Grown up digital; How the net generation is changing your world. McGraw-Hill Companies.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page