top of page

Gesprek met je lichaam

Mart Smeets is de legendarische sportverslaggever van NOS. Ik men dat hij ooit zei dat een atleet in gesprek ging met zijn lijf. Dat is een noodzakelijk gesprek. Iedereen zou naar zijn lijf moeten luisteren en zijn lijf moeten voeden, oefenen en reinigen. Maar wie naar de lijven op het eiland kijkt, vraagt zich af hoe een degelijk gesprek nu precies verloopt. Een hoof percentage van de mensen lijdt aan overgewicht of is niet in conditie. Maar gelukkig zie ik na werktijd ook mensen die werken aan hun conditie.

Maar je spreekt ook met je lichaam: lichaamstaal. Waar ik steeds aan moet denken is de "Dino show" en een van zijn typetjes die steeds roept: "ik ben boos!?" Veel mensen laten je met hun gelaatsuitdrukking en lichaamstaal weten dat ze boos zijn. Boos op wat? Volgens mij ook het feit dat ze moeten werken of niet een betere baan hebben of beter betaalt worden of omdat hun voor ouders slaven waren en dat niemand nog sorry heeft gezegd.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page