top of page

Foutgeld

Foutgeld

Op 2 juni 2014 geeft Tweede Kamerlid van Raak een interview aan een radio op Curacao. Hij roept dat goudgeld uit de politiek moet. Door foutmelding luistert de politicus naar de sponsor en niet naar de kiezer. Politici die daar niet aan mee doen zijn daarom op achterstand. Hij stelt dat sinds 101010 er veel foutgeld zit de Curaçaose politiek en dat veel journalisten worden geïntimeerd. Hij zegt dat hij dit punt zal bespreken met zijn Curaçaose collegae en dat hij denkt dat er voorstellen zullen komen om dit foutgeld terug te dringen. Ik wens hem en ons veel succes.

Gevangenis

Eindelijk komen er steeds meer publicaties dat ons gevangenissysteem niet functioneert. Mensen worden daar wel tijdelijk bewaard, maar komen daar niet beter uit. Na vrijlating duurt het niet lang voor dat men weer kn herhaling valt. Maar niemand discussieert over een oplossing. Wat gaan we doen? Voorlopig lijkt het erop dat we nog een tijdje zo doorgaan.

Onderwijs

Het onderwijs is nu gratis en voor niets. Met name voor niets, want het voldoet al jaren niet. Velen bereiken de internationale top ondanks het onderwijs. Op het eiland speelt kennis geen rol in tegendeel. Neem nu prof. dr. Bob Pinedo. Hij is van zijn eiland met als zijn kennis getrapt door een stelletje dropouts en wordt op 1 juni 2014 internationaal gered voor zijn werk als oncoloog.

Obesitas

Over gezondheid gesproken. Volgens onderzoek lijdt een derde van de wereld aan overgewicht. Je hebt echt geen onderzoek nodig om vast te stellen dat het op Curacao hoger ligt. Waar het aan ligt? De lifestyle. Niet alleen de lokale keuken is rijk aan vetten en kolidraten, maar ook is het aantal fastfood bedrijven niet meer te tellen. De voorlichting is bijna nihil en af en toe neemt een parlementslid het onderwerp in de mond. De laatste was dr. Maryline Moses. Gelukkig worden nu wat meer pleinen, loop en fietspaden aangelegd. We hebben wel nog een weg te gaan.

0 views0 comments

Comments


bottom of page