top of page

Economie,werk, inkomen en mental health

Economie,werk, inkomen en mental health

DRAFT 2.0

30 januari 2022

Het heeft allemaal met elkaar te maken, maar het hoogste doel is geluk, dat is de hoogste mentale staat. De eerste maand van 2022 zit erop. De pandemie woekert voort en creëert ook een pandemie van werkloosheid en mental health. Deze week had ik toch weer niet-Zoom afspraken en kon ik beter voelen dat het niet goed gaat met heel veel mensen.

De pandemie heeft dit niet veroorzaakt maar onthult en versneld. En niet dat wij het niet zagen aankomen of wisten. WHO waarschuwde al langer (Clifton, 2021).

Velen proberen zich staande te houden. Men is moe, somber, depressief, agressief, aangeslagen of verslagen. Er is sprake van overbelasting, onderbezetting dat leidt tot overwerkt. Daar komt bij dat de werkplek op Curaçao vak niet de leukste plek is. Niet alleen de baas maar ook collegae maken het hel voor elkaar. Mensen zijn hun dromen, hun illusies, en een beetje van hun leven kwijt. De zaak, het huis, de auto staat de tekoop.Wat nu? Het gaat allemaal verder? Doorgaan? Vertrekken? Opnieuw beginnen? Men mist een regering die richting geeft en perspectief biedt. Een kerk die troost biedt. Als je geluk hebt heb je vrienden en familie die je aanmoedigen. Hou je vast aan de hoop dat het allemaal eens weer goed komt maar anders. Wacht niet af blijf proberen wat mogelijk is.

Er is nog steeds te weinig aandacht voor deze onderwerpen. Wat kunnen wij er aan doen? Elkaar ondersteunen en mogelijkheden blijven zoeken en doorgaan.

References

Clifton, J. (2021, December 3). The Next Global Pandemic: Mental Health. Retrieved from www.gallup.com: https://www.gallup.com/workplace/357710/next-global-pandemic-mental-health.aspx

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Comentários


bottom of page