top of page

Dubai abai

Dubai abai

DRAFT 2.0

10 april 2022

Het zit erop. De met veel mist omgeven reis van de Curaçaose top naar Dubai zit erop. Ik heb geen zin om er nog meer tijd en energie aan te spenderen, maar dit onderwerp staat nu eenmaal op mijn lijstje om er iets over te schrijven.

Ik begrijp de fascinatie met Dubai niet, maar men zegt tegen mij, dat iedereen zijn eigen smaak heeft. De plek heeft een tegenstrijdige reputatie. Het is rijk, mooi en duur. Maar het is ook eenschuilplek voor criminelen en men kan daar geld wassen, en met de mensenrechten, met name die van vrouwen, staat het niet zo best.

Maar de delegatie ging om deel te nemen aan de, vanwege de pandemie, uitgestelde Expo 2020. Het was een soort handelsmissie. Vele foto’s zijn geplaatst op Linkedin. Het gaat dan om foto’s waar één van ons de hand schudt met een man met een hoofddeksel of een minister uit een ander land. Er schijnen diverse letters te zijn ondertekend en op termijn zal er veel goeds voortkomen uit deze reis. Wij hebben een goede indruk achtergelaten, wordt vertelt.

Maar nu is het even ontwaken uit de droom en terug naar de werkelijkheid. De sociaaleconomische crisis gaat door: werkloosheid, inflatie, emigratie, criminaliteit. Maar blijkbaar dringt dit niet door tot de top, want die ziet aanleiding om tot het komen tot afspraken met Nederland om te hervormen op losse schroeven te zetten. Maar geen nood, want Ajax komt voetballen in mei en het WK voetballen in Qatar begint in november. En vandaag scheurt Max in Australië over het circuit.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Other Side of the Coin

The Other Side of the Coin March 2, 2024 In our discussion on disease poverty, primarily stemming from the lack of a steady income, it's essential to consider the flip side: the presence of excessive

bottom of page