top of page

Document over corruptie

Document over corruptie

DRAFT 1.0

28 februari 2021

Ik stuitte van de week op een document van de Tweede Kamer over corruptie op Curaçao als een van de eilanden van de Nederlandse Antillen (Tweede Kamer der Staten-Generaal, 2008). Het stamt nog van voor het rapport van Transparency International (2013)en een proefschrift (2019) over het onderwerp integriteit.

Het rapport stelt: “Deze nota heeft als doel om, op een beknopte en geenszins volledige wijze, een globaal inzicht te geven in de mate van corruptie op de vijf Antilliaanse eilanden en Aruba. Het sfeerbeeld uit deze nota moet een aanzet zijn voor een parlementair onderzoek over de mate van corruptie op de Antillen.” Het bevat een lijst van honderdzeventig punten. Het is volgens mij tendentieus geschreven, dus laat maar de helft waar zijn.

Punt is wij weten al heel lang dat wij een issue hebben met integriteit en doen er niets aan. Integendeel in het regeerakkoord van 2017 staat opgenomen dat er een integriteitskamer ingesteld zou worden, maar dat is, vanwege gebrek aan geld, niet operationeel geworden.

References

Tweede Kamer der Staten-Generaal. (2008, juni 18). De Antillen ... Maffia binnen het Koninkrijk? Opgehaald van zoek.officielebekendmakingen.nl: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31506-2.html

Dr. Miguel Goede

www.miguelgoede.com

www.universityofgovernance.com

www.curacao2030.net

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page