top of page

Dialoog over visie

Dialoog over visie

DRAFT 3.0

30 april 2023

Steeds meer stemmen gaan op voor het houden van een nationale dialoog over visie voor de ontwikkeling van Curaçao. Waar dit nu aan ligt, weet ik niet. Mogelijk dat het heeft te maken dat nu eindelijk Onderlinge Regeling is getekend en nu de aamdacht verschijft aan het samenraapsel van het landspakket en de loze kreet van investeringen, zonder een visie van investeren waarin. Waar willen wij zijn over tien, twintig jaar en verder? De stemmen gaan op om de dialoog te laten faciliteren door de Sociaal Economische Raad. De secretaris van de SER ziet het ook zitten. Ik denk dat wat wij nu wereldwijd zien is dat de elite van het bedrijfsleven, de vakbond en het bestuur niet langer de maatschappelijke dialoog zijn. Daar mist bijvoorbeeld het maatschappelijk middenveld. Ook zien wij dat de burger nu de actieve burger is die oplossingen zoekt van burger tot burger, want men heeft ervaren dat de overheid vaak niet thuis geeft. Er is dus in feite een nieuw sociaal contract in de maak. Het betrekken van een grote groep is tegenwoordig door technologie ook mogelijk.

In deze context is opvallend dat na het plaatsen van een artikel over dat toerisme in Barbados niet zorgt voor de ontwikkeling die men aan de groei van het toerisme toedicht (Does tourism really build wealth?, 2023), er voor, mij onverwacht, meer mensen dan ik dacht het nu inzien. En dat op een moment dat de bouw van een nieuw hotel in de Penstraat, na een voorbereiding van meer dan dertig jaar, eindelijk van de grond komt.

Wat mensen ook best weten is dat de dialoog over de visie van Curaçao al vanaf 2020 gaande maar dat, zoals het schijnt te horen, gewoon negeren om opnieuw te beginnen, liefst Family & Friends die het niet of totaal niet snappen. De visie is eenvoudig op te halen op: www.curacao2030.net (Goede, 2023).

References

Miguel Goede

1 view0 comments

Comments


bottom of page