top of page

Democratie 1.0

Op 5 april 2013 vierde of herdacht Curacao 75 jaar democratie.  Ik ontving ook een democratie. Normaal doe ik dat niet, maar dit keer gaf ik antwoord op de uitnodiging. Ik legde uit dat ik niet zou komen omdat ik op onbehoorlijke wijze opzij ben gezet door de politiek en dat het het parlement, toen het de mogelijkheid daar in een motie iets over te zeggen niet heeft gedaan. Tot mijn verbazing kondigde het parlementslid Omayra Leeflang ook weg te zullen blijven, om dezelfde reden.

Ik heb de indruk dat vele burgers het niet snappen hoe ver we zijn afgedwaald van het democratische pad.  We staan op de rand van de afgrond. Een takenkabinet dat niet door kan pakken met maatregelen. Dat niet meer het vertrouwen heeft van Staten, omdat hte niet wil beslissen het nieuwe ziekenhuis te bouwen in Otrobanda. Het ene corruptieschandaal na de ander komt aan het licht: FdK, BZV, Feffik. Het ambtelijk apparaat is zwaar verzwakt. Er zit heek weinig deskundigheid en de procedures kloppen of lopen niet. ik kan nog een tijdje door gaan.

Misschien zitten we in de nadagen van onze democratie. ik kom tot deze uitlating niet vanwege het lage niveua van het debat en degelijke maar vanwege het feit dat politici zich totaal geen zorgen maken over de stuatie. Ok, met een uitzondering.

1 view0 comments

Comments


bottom of page