top of page

De oppositie

DRAFT 3.0

12 juni 2023

De huidige regering zit al twee jaar aan de macht en normaal gesproken zouden we nog twee jaar moeten wachten voordat we kunnen stemmen. Er heerst echter veel ontevredenheid, maar wat is eigenlijk het alternatief? We volgen al twee jaar de oppositie, maar welk concreet alternatief bieden zij aan? Ze bekritiseren voortdurend de vermeende corruptie en het gedrag van de ministers en de regerende partijen, maar wat is hun specifieke kritiek op het beleid en wat zouden zij anders doen? Ik kan het maar niet ontrafelen.

Bovendien moeten we in gedachten houden dat de twee grootste oppositiepartijen (PAR en MAN) tot twee jaar geleden de regering vormden, maar werden weggestemd. Hoewel ze te maken hadden met de uitdagingen van de pandemie en een guerrilla-oppositie, blijft de vraag bestaan. Ik denk dat er ruimte ontstaat voor nieuwe(re) partijen en dat er ook ruimte is voor populisme. Echter, populisme heeft ons weinig goeds gebracht.

Het advies aan de oppositie is duidelijk: laat zien dat ze beter kunnen besturen. Ze zouden bijvoorbeeld een schaduwregering kunnen vormen en meer inhoudelijke stukken kunnen publiceren. Waar blijft hun visie? Het is belangrijk dat ze met concrete en haalbare plannen komen, zodat de bevolking een duidelijk alternatief heeft om op te vertrouwen. Het is niet voldoende om alleen kritiek te uiten; ze moeten laten zien dat ze in staat zijn om effectief beleid te voeren en het welzijn van het land en de bevolking te verbeteren.

Miguel Goede

1 view0 comments

Comments


bottom of page