top of page

De (economie) verstikkende web van entiteiten

De (economie) verstikkende web van entiteiten

DRAFT 2.0

21 februari 2022

Aruba heeft ook een eigen landspakket. Daar staat in dat ze ook Aruba het ondernemings- en investeringsklimaat moet verbeter. Aruba maakt vaart en ligt er, op basis van de kenmerken te oordelen, een duur rapport op tafel van een adviesbureau uit Amsterdam, gedateerd november 2021. Een belangrijke aanbeveling is het in het instellen van een Fair Trade Authority. Curaçao heeft al regelgeving en zo’n autoriteit. Laatst kon men nog solliciteren om toezichthouder te worden. Ik hoor uit geen enkele hoek deze entiteit dit heeft bijgedragen aan een verbetering van het investerings- en ondernemingsklimaat in Curaçao.

Het verbaast mij niet. Meestal zijn dit zeer kleine organisatie, waar anderhalve man en één paardenkop zijn aangesteld. Er is ook een kantoor nodig en dus een begroting. Ik vraag mij af waarom op kleine eilanden er zoveel entiteiten in het leven worden geroepen om red tape te bestrijden; het is een oxymoron.

Dan weer vraag ik mij af waarom er geen belangstelling is om het integriteitsbureaus in te laten fucntioneren en een denktank niet die belangstelling genieten. Deze twee entiteiten werken aan de basis van de economie; integriteit en visie. By the way, zowel een integriteitskamer als een denktank kunnen virtueel tegen zeer lage kosten worden ingesteld.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

コメント


bottom of page