top of page

De bank 2.0

Ik moest weer eens betaald worden voor een 3.0 advies. Ik verstuur electronisch mijn factuur. De volgende dag wordt ik gebeld. De secretaresse belt of ik de check kom ophalen. Ik kan niet geloven dat men nog niet electronisch bankiert. Dus een paar dagen later stap ik de bank binnen. Ik schrik van de rij. Blijkbaar gaan nog altijd veel mensen naar de bank om in de rij te staan. Ik besluit dan maar naar een andere filiaal te gaan. Daar is de rij inderdaad wat korter. Een bewaker vraagt mij heel vriendelijk mijn zonnebril af te zetten. Dat begrijp ik. Ik pak mijn iPad om verder te werken. Bij de derde regel die ik schrijf, benadert de bewaker mij weer met het verzoek om mijn iPad uit te maken. Dat kan ik even niet vatten, maar maak het uit. Ik sta maar een beetje voor me uit te kijken. Na ruim 15 min ben ik aan de buurt. De handtekening op de check moet gecontroleerd worden. Ook dat duurt tien minuten. Eindelijk sta ik buiten. We bankieren nog 2.0. Het kost veel tijd, veel productie.

Ik ga maar naar een cafe om even te werken. Maar daar komt niet veel van, want ik ontmoet Jeroen Jansen en raken aan de praat. Hij vertelt dat het gaat om de mindset 3.0. Hij denkt nog steeds in termen van artisten de cover van CDs laten tekenen op het Curaçao Jazz Fesival, maar tegenwoordig download men muziek via iTunes.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page