top of page

Daden zijn luider dan woorden

Daden zijn luider dan woorden

DRAFT 2.0

4 januari 2022

Wij hielden onze adem in de afgelopen dagen, bang voor wat er zou komen.

Toen kwam op 2 januari de nationale rede van de minister president in het kader van het nieuwe jaar. Het viel velen op dat hij mooie woorden sprak en uitgebreid verwees naar God en de bijbel. Niets op tegen, hoewel ik het niet zou doen, ook al ben ik wekelijks, de pandemie uitgezonderd, zondagmiddag in de kerk te vinden. Het komt over alsof de regering het niet meer weet en het in handen heeft heeft gesteld van de Heer.

3 januari is dan een persconferentie waarin aangescherpte maatregelen worden aangekondigd om de besmetting van omikron in te damen. De avondklok begint nu om een uur in plaats van drie uur. Het lijkt een grap maar is het niet. De scholen gaan een paar dagen later van start. De boodschap van de minister president is dat wij onze eigen verantwoordelijkheid moeten dragen en met het virus moeten leren leven. De minister van volksgezondheid ontbrak wederom. Dat is al maanden het geval; ze schijnt niet in het vaccin te geloven. Ook vernemen wij dat onze epidemioloog in quarantaine zit. Met wie zou hij in contact zijn geweest?

4 januari barst het in de media en sociale media dat de minister van volksgezondheid en een significant deel van haar ambtenaren en haar kabinet besmet zijn. Later bevestigt de minister dit zelf in een kort schrijven. Het gerucht gaat dat de minister bij het opnemen van haar kerst jingle, waar ze wordt omringd door haar mensen reeds besmet was.

De minister heeft al een motie van afkeuring op zak en heeft al twee moties van wantrouwen overleefd. En laat ik het feit dat haar broer de dienst auto in de prak heeft gereden maar buiten beschouwing laten.

Door dit leiderschap en de ongebreidelde verspreiding van omikron heerst er nu lichte paniek op straat. Er zijn aanzienlijk minder auto’s op het eiland, want de mensen zijn ziek of bang thuis. Rest de minister beterschap te wensen in alle opzichten.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Comments


bottom of page