top of page

Arbeid adelt

Arbeid adelt

Arbeid adelt. Met werken kom je vooruit. Het gaat om productie en scheppen, creatie. Als je jongeren op Curacao vraag wat de waarde is van werk komen niet verder dan geld, salaris. Wat je verder ziet is dat men veel status onleent aan de uiterlijkheden van een baan. Ik weet niet hoe het komt maar Werk wordt niet gezien met immateriele aspect als persoonlijke ontwikkeling en sociale aspecten van werk. Terwijl werk bij uitstek een techniek is om aan de mindset te werken.

Lezen

Lezen is leren van andermans ervaring. Je doet wijsheid op zonder zelf prijs te betalen. He is tevens is het een prikel voor het functioneren van je brain. Lezen is een techniek om te werken aan de minset. Er wordt algemeen aangenomen dat er weinig wordt gelezen op het eiland. Lezen zou erg gestimuleerd moeten worden.

Leren

Lezen en werken zijn noodzakelijk om te leren, om de mindset 3.0 te ontwikkelen. Leren is een combinatie van kennis, vaardigheden en attitude.

Muziek

Actieve en passieve beoefeningen bevordert de ontwikkeling van de mindset. Het is bekent dat bepaalde muziek je in andere sferen brengt.

Sport

Reeds de Romeinse tijd was bekent dat een gezond e geest huist in een gezond lichaam. Dus het beoefenen van sport bevordert de mindset.

Toneel

De Theaterkar trekt erop uit

18-05-2013 11:06 | LIFESTYLE | Aruna Jhagru

CURAÇAO – De Theaterkar (Teatro riba Wil)trekt morgen door de wijk Otrobanda. Dit is een educatief project waarbij buurtbewoners kennis kunnen maken met theater, maar ook met elkaar kunnen socialiseren. Het wordt een dag vol workshops, optredens en uiteraard gezelligheid.

De trailer wordt bij La Tentashon geplaats. Hier kunnen buurtbewoners zich ingeschrijven om mee te doen met de workshop ‘Technieken in het theater’. Hierna krijgen de deelnemers de opdracht een korte presentatie voor te bereiden. De presentatie wordt vervolgens in de avonduren op de trailer gepresenteerd.

Teatro riba Wil

De jongeren van La Tentashon Performing Arts verzorgen ook een optreden. De Theaterkar nodigt iedereen uit om morgen met de familie een kijkje te komen nemen. De kar staat tussen 12.00 en 18.00 uur bij La Tentashon. Inschrijven voor een workshop kan via latentashon@gmail.com of telefonisch via 462-2209. De toegang en deelname aan de workshops is gratis.

Dieet

Een gezond dieet bevordert de mindset.

Het gaat om een constante mix van deze technieken over een jaren lange periode ontwikkelen de mindset.

0 views0 comments

Commentaires


bottom of page