top of page

ACU; waar sta je voor of loop je weg?

ACU; waar sta je voor of loop je weg?

DRAFT 2.0

14 maart 2021

Afgelopen weekend moeten de leden weer naar de algemene ledenvergadering. Al enige jaren hapert de governance van de ACU. Wat is er nu weer aan de hand? Er is een conflict tussen de leden van de raad van toezicht en de stille curatoren, die daar zijn geplaatst door de centrale bank, als toezichthouder. Nu was er een conflict tussen die curatoren en leden van de raad van toezicht. En wat doen zij? En bloc onmiddellijk ontslag indienen. In vraag mij af, waarom ben je überhaupt begonnen aan die klus? Door deze onvolwassen manier van handelen escaleert men de governance crisis van de eigen coöperatie en bevestigt het het beeld van met name de centrale bank dat er geïntervenieerd moet worden. Bovendien wordt aan de leden een slechte dienst bewezen, omdat het vertrouwen van de leden steeds verder wegzakt. Dan weer is de ACU met de 29.000 leden slechts een afspiegeling van de samenleving (Goede M. , 2022). Blijkbaar is de manier waarop wij in deze samenleving omgaan met zaken.

Eén ding kunnen de commissarissen en iedereen leeren van president Volodymyr Zelensky van deOekraïene, je loop niet weg als je land of organisatie aangevallen, dan ben je geroepen te strijden, desnoods tot de dood. Maar als je niets te bieden hebt is het inderdaad maar het beste dat je opstapt.

References

Goede, M. (2022, January 14). Governance of cooperatives in Curaçao The strangulation of the cooperative movement in Curaçao by the Central Bank of Curaçao and Sint Maarten. Retrieved from www.academia.edu: https://www.academia.edu/68108120/Governance_of_cooperatives_in_Cura%C3%A7ao_The_strangulation_of_the_cooperative_movement_in_Cura%C3%A7ao_by_the_Central_Bank_of_Cura%C3%A7ao_and_Sint_Maarten

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page