top of page

Hoop

Hoop

We zijn een land van ras optimisten. We denken echt dat het nieuwe jaar ineens alles zal veranderen. New age filosofieen als "the secret" en "the power of positive thinking" worden omarmt.

Zo denken we dat het nieuwe kabinet dat 7 juni 2013 echt alles beter zal maken. Zelfs onze columnist Jeroen Jansen schrijft dat in zijn column van 13 juni 2013. Enkele uren later stuurt hij mij een bericht dat hij moet toegeven dat hij te optimistisch is.

Maar zonder nieuwe mindset is niets nieuws onder de zon. We willen 3.0 bereiken, zonder onze mindset 1.0 en 2.0 te veranderen. Maar het is eerst geloven dan zien en niet eerst zien en dan geloven. Zalig zijn zij die niet hebben gezien maar toch geloven.

Wat ik ook heb geleerd is als je de juiste mindset kan niemand je breken.

De volgende dag (14 juni 2013) val ik bijna van mijn stoel. Ik ben vroeg wakker en werk mijn agenda door. Veel zet ik in beweging via emails en Facebook. ik luister via een App naar de radio op mijn IPad. Mariano interviewt de nieuwe minister van economie die het heeft overgenomen van Steven Martina. Midden in het interview zegt hij letterlijk dat hij gelooft in positief denken. We denken te negatief en daarom trekken wij het aan. Wat moet ik nu gaan denken. Een dag eerder zei hij ook dat we ons niet druk moeten maken om de feit dat de directeur van het Touris Development Board verplicht met vakantie is gezonden. Hij voegde toe: het gaat om de organisatie. Een persoon maakt niet het verschil. Ik word er triest van.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page