top of page

Managementstijlen Curaçao

Managementstijlen Curaçao

DRAFT 1.0

3 maart 2021

Wat is de managementstijl van Curaçao? Ook hier raadpleeg ik een klassieker. Robert Blake en Jane Mouton ontwikkelden een managementraster in het 1964 . Ze beschreven twee dimensies. Zorg voor mensen geeft aan in welke mate een leider rekening houdt met de behoeften, interesses en persoonlijke ontwikkeling van teamleden. Zorg voor de productie geeft aan in welke mate de leider de nadruk legt op doelen, organisatorische efficiëntie en productiviteit. Kortom: mensgericht versus taakgericht.

Binnen deze dimensies identificeerden ze vijf voorbeeld managementstijlen:

Verpauperd. Een verpauperde leider is over het algemeen ineffectief. Ze zijn niet erg geïnteresseerd in het ontwikkelen van systemen of mensen. In feite zijn ze niet bijzonder geïnteresseerd in de organisatie en het effect van de organisatie - het is een non-leider.

Country club. Een country clubleider is primair gericht op mensen en gaat ervan uit dat als ze ‘happy’ en veilig zijn, ze hard zullen werken en de doelstellingen bereiken. Het is gezellig en bijna alles kan. Deze stijl van leiderschap kan leiden tot slechte resultaten door een gebrek aan richting en controle.

Produceren of vergaan. Leiders richten zich op efficiënte procedures en de behoeften van werknemers zijn altijd ondergeschikt aan de verwezenlijking van de doelstellingen.

Teamleiderschap. Een manager met deze stijl legt evenveel nadruk op mensen als op productie. Ze geloven dat als mensen de doelstellingen begrijpen, hun rol in het bereiken van de uiteindelijke resultaten en betrokken zijn bij het bepalen van de middelen voor het bereiken van deze doelen, dan zullen hun (de medewerkers dus) behoeften en productiebehoeften samenvallen. Blake en Mouton zagen dit als de beste managementstijl.

Middle-of-the-road. Hoewel dit een nuttig compromis lijkt tussen mens en productie, betekent het vaak dat de manager tevreden is met gemiddelde prestaties en dat niet volledig wordt voldaan aan de behoeften van de mensen of de behoeften van de productie.

Kort door de bocht tenderen heel veel managers en leiders van en op Curaçao naar verpauperd, via de country-club of een andere stijl. Ook hier is de verklaring het feit dat er geen accountability is. Hoe is deze stelling te onderbouwen? Op de eerste plaats de resultaten van de organisaties die blijken uit de vaak te laat verschenen jaarcijfers. Dit geldt met name voor de overheid en de overheidgelieerde organisatie. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Maar lees het volgende citaat zelf: “Het is dan ook niet bekend bij de regering welke waarde en liquiditeits- en solvabiliteitspositie deze verschillende overheids-nv’s hebben. Het gaat volgens Obispo om de volgende bedrijven: Buskabaai nv (missende cijfers: 2016, 2017 en 2018), Refineria di Kòrsou (RdK) (2017 en 2018), Curaçaose Dok Maatschappij Holding (CDM) (2014, 2015, 2016, 2017 en 2018), Curaçao Industrial & International Development Co (2018), Autobusbedrijf Curaçao (2018) en Cpost International (2018).” (Antilliaans Dagblad, 2020). Andere lijsten zijn veel langer.

References

Antilliaans Dagblad. (2020, mei 31). Overheids-nv’s zonder jaarrekeningen. Retrieved from knipselkrant-curacao.com: https://knipselkrant-curacao.com/ad-overheids-nvs-zonder-jaarrekeningen/

Blake and Mouton. (2019). Retrieved from www.praxisframework.org: https://www.praxisframework.org/nl/library/blake-and-mouton

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Comentarios


bottom of page