top of page

Curaçao is number one

Curaçao is number one

DRAFT 2.0

29 juli 2022

Curaçao is nummer één op de lijst van tropische eilanden waar het goed toeven is voor de digitale nomaden. Dat is niets nieuws. Ik ben er zelf één. Mijn kantoor is het stand van Caracasbaai. Maar laten wij even kijken wat het artikel op Bloomberg en later op Fortune nu precieser stellen. Curaçao heeft dus relatief de beste internet snelheid, wij hebben een prachtig klimaat, wij zijn relatief goedkoop, goede luchtverbinding, er is genoeg te doen –onder anderen genieten van de natuur (Bloomberg, 202). Voor ons is dat niets nieuws. Laten wij beter kijken. Het gaat nu net over onze telecommunicatie die voor één appel en één ei, in 2019 is verkocht. Over onze natuur die wij laten ontwikkelen door ontwikkelaars van hotels.

Verder stelt het onderzoek dat wij beter scoren op alle punten, maar zegt het niets over hoeveel nomads wij daadwerkelijk aantrekken. Dit artikel kan zeker bijdragen dat meer nomads Curaçao zullen overwegen als tijdelijke werkplek.

Er stonden nog meer rankings in de belangstelling de afgelopen tijd. Zo schijnen wij met 47% in de lijst van landen met de hoogste belastingdruk te staan (Paradise FM, 2022). Daar zal de nomad geen hinder van ondervinden, dunkt mij.

Curaçao stond nummer vijf op de lijst van grootste luchtvervuilers per capita toen de raffinaderij nog operationeel was (SMOC, 2015).

Op de lijst van gelukkigste land ter wereld komen wij niet voor. Hoog zal het niet zijn gezien onze hoge GINI-coëfficiënt, dat alleen in 2011 eens is gemeten, 0,42. Deze hoge GINI-coëfficiënt scoren heeft een verband met onze ranking van de hoogste topinkomens ter wereld. Zo was onze directeur van Centrale Bank eens wereldkampioen . Ook schijn Curaçao op de lijst te staan met de meeste moorden per capita (19,19 per 100.000 in 2021) (Petr, 2021). Ooit maakte de minister van Justitie een terechte opmerkingen over statistieken en een kleine populatie. Dat alles kan onze hoge ranking op de lijst van land met de mooiste stranden niet compenseren.

Maar op één ranking moeten wij trots zijn en koesteren. Wij produceren de meeste baseballspelers per capita. Ook als wij rekening houden met statistieken en kleine populaties. Dit jaar is het bizarrer dan ooit. Het aantal regionale kampioenschappen die zijn gewonnen is niet meer bij te houden. Onze meisjes en jongens hebben al zes titels in de wacht gesleept, inclusief één eerste en één tweede plaats van de Haarlemse Honkbal Week, want laten wij eerlijk zijn, de Nederlandse selectie bestaat voor een groot deel uit Curaçaoënaars.

References

Paradise FM. (2022, July 27). Belastingdruk Curacao heel hoog. Retrieved from paradisefm.cw: https://paradisefm.cw/belastingdruk-curacao-heel-hoog/?fbclid=IwAR1-bi1-UBafwECNgYa3Yy-eIg0OH4J9GJkGrG87JyKrqQw_LHqvVX4UT3U

SMOC. (2015, November 22). COP21 ALERT: CARIBBEAN PART OF DUTCH KINGDOM BELONGS TO TOP 5 CO2 EMISSIONS PER CAPITA. Retrieved from www.stichtingsmoc.nl: http://www.stichtingsmoc.nl/2015/11/cop21-alert-caribbean-part-of-dutch-kingdom-belongs-to-top-5-co2-emissions-per-capita/?fbclid=IwAR0DuA0fr2tCxVQKF708spigVlMR8OvCFElTbPSNngGbw8uFSh5bxsl94dg

Telegraaf. (2021, September 19). BNN-Vara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curacao. Retrieved from www.telegraaf.nl: https://www.telegraaf.nl/entertainment/555120004/bnn-vara-blijft-bij-stelling-over-salaris-bankdirecteur-curacao

Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page