top of page

Waterstof (hydrogene) Curaçao

Waterstof (hydrogene) Curaçao

DRAFT 3.0

12 januari 2023

Ik sprak Runy naar anleiding van schrijven over 100% renewable energie. Wat kwam hieruit voort? ... Want als je water hebt en deze door electriciteit laat splitsen heb je waterstof. Men kon laatst gelezen dat er waterstof uit het noorden van Europa naar Duitsland gaat . Curaçao zou als eiland (met veel zon en water) waterstof exporteur moeten zijn. Er schijnt een waterstoffabriekje op Isla terrein te zijn (dat is onduidelijk).

Waterstoffabriek zou zo op Isla terrein kunnen komen, dat genereet inkomsten, wij kunnen het exporteren naar andere eilanden. Het is super schoon. Wij kunnen auto’s (electrische auto’s of fuel cell auto’s) op laten rijden. En hele systeem van huisgas overstappen op waterstof.

Waterstof is ook manier om energie op te slaan. Waterstof is soort batterij (voor zonneenergie) . We hebben visionairs nodig. Maar het beste wat Curaçao kan doen is investeerders aantrekken voor een hydrogenplant op isla terrein! Dan maken wij een vlucht naar voren in de energietransitie! We zitten totaal op verkeerde spoor op Curaçao met Isla. We zouden gewoon een paar van die plants moeten creëren op Curaçao! steeds meer mensen gaan het inzien.

Onze behoefte is 130 MW per jaar. Waarschijnlijk als wij 80 MW aan waterstofbatterij hebben kunnen wij al iedereen van energie voorzien tegen helft minder kosten. En hoeven wij geen olie meer te importeren.

Vraag: hoe het zit bij Aqualectra? In september 2023 is er Island Innovation Online Conferentie. Met 200 eilanden in de wereld. En die eilanden zijn hier wel in geïntereseerd.

Kom naar onze workshop:

Miguel Goede

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page