top of page

Update oorlog Oekraïne

Update oorlog Oekraïne

DRAFT 2.0

26 april 2022

Ik heb makkelijk toegang Westerse media en Al Jazeera natuurlijk. Daar moet ik een beeld uit destilleren. De afgelopen twee weken heeft het eerder ingezette patroon zich verder uitgekristalliseerd.

Poetin heeft één nieuwe generaal aangesteld. Deze heeft een geduchte reputatie. Aan de andere kant sneuvelen opvallend veel Russische generaals en officieren aan het front. Zij worden bewust neergehaald door de Oekraïners, die continu worden bewapend door het Westen. Het meest opmerkelijke succes is het uitschakelen van het Russische vlaggenschip Moskva.

Het patroon dat Rusland de “winst” in het oosten van de Oekraïne wil consolideren en zich daar concentreren, zet zich voort. Maar zelfs dat gaat zeer moeizaam vanwege het verzet.

Naar aanleiding van de strijd in Mariupol spreek president Biden van genocide. Inmiddels hebben Zweden en Finland kenbaar gemaakt dat zij zich willen aansluiten bij de NAVO. En spreek Poetin van een oorlog tegen de NAVO. Zelenski blijft overleg voeren, nu openlijk met de Amerikanen. Ondertussen in Macron herkozen in Frankrijk.

Het MIC (militair-industrieel complex) boekt record omzetten en winsten met het verkopen van wapens aan alle partijen. Al jaren ging het gerucht dat deze lobby uitkeek naar een oorlog om geld te verdienen.

De vooruitzichten van de oorlog zijn somber. Het meest waarschijnlijke is dat dit patroon zich nog enige tijd handhaaft.

Dr. Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page