top of page

Ontslagen en fraudebeschuldigingen schokken TeleCuraçao - Een kritische blik op de recente gebeurten

Ontslagen en fraudebeschuldigingen schokken TeleCuraçao - Een kritische blik op de recente gebeurtenissen

DRAFT 3.0

1 juni 2023

Recente ontslagen en fraudebeschuldigingen hebben de nationale televisiezender TeleCuraçao in het middelpunt van de aandacht geplaatst. In plaats van het nieuws brengen werd de maatschappij het nieuws. Het nieuws over het verlies van de baan van algemeen manager en twee collega’s heeft voor opschudding gezorgd. Bovendien zijn er over en weer beschuldigingen van fraude geuit. Deze ontwikkelingen werpen een schaduw op de reputatie van TeleCuraçao en hebben de publieke opinie in beweging gebracht.

Het is verontrustend dat de ontslagen van algemeen manager en zijn twee collega’s ogenschijnlijk onverwacht kwamen, want bij het binnenlopen van de beul van Curaçao als interim wisten alle ervaren governance-watchers hoe laat het was. Deze beëindiging van hun dienstverband roept vragen op over de transparantie en eerlijkheid van het ontslagproces bij TeleCuraçao. Het is belangrijk dat organisaties verantwoordelijkheid nemen voor een respectvolle en eerlijke behandeling van hun werknemers, zelfs in moeilijke tijden.

De beschuldigingen van fraude werpen een donkere schaduw over TeleCuraçao. Als de beschuldigingen waar blijken te zijn, kan dit aanzienlijke reputatieschade veroorzaken voor zowel de individuen als de organisatie zelf.

De recente gebeurtenissen benadrukken ook het belang van transparantie en good governance. Het besluit om drie mensen ontslag te sturen “op staande voet” is genomen op basis van een definitief rapport van een onderzoek.

Deze recente gebeurtenissen hebben ongetwijfeld de publieke opinie beïnvloed en zorgen voor onzekerheid en vragen bij het publiek. Het is essentieel dat TeleCuraçao open communiceert met het publiek en transparantie biedt over de genomen maatregelen en de voortgang van het onderzoek. Door openheid en verantwoording te tonen, kan TeleCuraçao proberen het vertrouwen van het publiek te herstellen. Het is essentieel dat alle betrokken partijen een eerlijke kans krijgen om zich te verdedigen.

Het gebeuren bij de televisiemaatschappij gaat vooraf aan het nieuws dat de CEO van Aqualectra, die na twee black-out zijn ontslagbrief heeft ingezonden vanaf zijn vakantieadres, dat de RvC hem schorst. Hoe dan? De man is op vakantie, wil weg en krijgt een schorsing. Dan staat er in de krant van 30 juni 2023 dat het hoofd van de Veterinaire Dienst door de minister voor drie maanden is geschorst en er een onderzoek is gestart naar het laten inslapen van twee honden na aankomst op de luchthaven. Ook in deze gevallen is er geen transparantie en blijft het verwarrend in governance-land.

Miguel Goede

1 view0 comments

Kommentare


bottom of page