top of page

Oekraïne wint Eurovisie Songfestival

Oekraïne wint Eurovisie Songfestival

DRAFT 2.0

20 mei 2022

Een update van de situatie van de oorlog. Mijn laatste was al van meer dan drie weken terug. De Oekraïne wint het Eurovisie Songfestival. Ik heb niet zoveel verstand van muziek dus kan ik het niet beoordelen.

Zweden en Finland beëindigen hun eeuwenoude neutraliteit en vragen het NAVO lidmaatschap aan. Turkije ligt, als enige van de dertig lidstaten die moeten instemmen, dwars. De Turkse president vindt dat De twee onderdak bieden aan Koerden die hun land terug willen, Deel van Koerdistan is tegenwoordig onderdeel van Turkije. De twee landen (Finland met een grens van 1.300 km met Rusland) zijn nu blootgesteld aan Russische (militaire) sancties. De VS, UK en de buurlanden hebben toegezegd dat ze zullen meehelpen als er een aanval komt voor dat het lidmaatschap rond is. Rusland heeft de stroomlevering aan Finland al stopgezet. Het scenario van inzet van kernwapens door Poetin is weer op tafel.

Met de wapens uit het Westen drukt Oekraïne de Russen terug. De Amerikanen hebben net weer voor 40 miljard wapens goedgekeurd. De Russen brengen hun ambities terug tot controle op de Donbas. Ondertussen is er het gerucht dat Poetin ernstig ziek zou zijn. Ik hoor daar niet veel over en in deze tijd van propaganda weet ik niet wat ik moet denken. En loopt Oekraïne weg bij de onderhandelingen, want men vindt dat met Poetin niet valt te praten. De Verenigde Naties meldt een wereldwijde voedselcrisis veroorzaakt door schaarste als gevolg dat de export uit met name Oekraïne is stilgevallen.

Miguel Goede

0 views0 comments

Recent Posts

See All

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons

The Power of Dissent in Democracy: Learning from Icons February 26, 2024 Dissent, often perceived as abstract and elusive, plays a pivotal role in shaping democracies worldwide. But what exactly is di

bottom of page