top of page

Mindset 3.0

Mindset 3.0

We need to have 3.0 mindset to move from 2.0 to 3.0. I remember the quote from Mathma Gandhi: Be the change you want to see in the world. Hoe is het met mijn eigen mindset? Ik ergerde aan mijn email account van UTS, onenet.an. En ik moet toegeven dat het niet alleen aan de mindset lag van UTS. En toch. Toen ik een password reset wenste, werd me vertelt dat ik met mijn identiteitsbewijs moest langskomen. Maar dacht ik later, bij mijn hotmail en gmail hoef ik niet met mijn bewijs langs. Dus het klopt niet.

Alex, heeft het argument van mindset 3.0, na mijn GreenTown presentatie op 23 maart in een interview overgenomen. Er zijn nu een aantal vragen. Wat is de mindset 3.0? Wat is de mindset 2.0? En hoe kom je van de een naar de ander? De vragen en antwoorden zijn niet eenvoudig. 3.0 is onafhankelijk en zelfredzaam. Die is niet perse opzoek naar een vaste baan en die rekent niet op de overheid. 3.0 probeert zelf aan een inkomen te komen. Bij het nastreven van zijn doelen, maakt hij gebruik van sociale netwerken. Hij helpt ook anderen die hun doelstellingen trachten te realiseren. Hij profileert en maakt zijn mening kenbaar via het internet. Hij verzorgt en volgt via het internet een masterclass en kijkt naar TEDx opnames. 3.0 leest. Is positief ingesteld en blijft zoeken naar mogelijkheden.

2.0 is de industriële mindset. Die heeft niet geleerd zelf te denken en problemen op te lossen. 2.0 is machteloos en stelt zich afhankelijk op. De 2.0 leider tracht mensen zoveel als mogelijk in deze mindset te houden.

1 view0 comments

Opmerkingen


bottom of page