top of page

BV Curaçao heeft dringend behoefte aan innovators

BV Curaçao heeft dringend behoefte aan innovators

DRAFT 2.0

4 juli 2022

Eerder stelde ik dat Curaçao volgens de BCG-Matrix analyse onvoldoende investeert in ‘vraagtekens.’ Ik stelde dat er een verband is tussen de BCG-Matrix en de s-curve; vraagtekens zijn initiatieven die aan het begin staan van een s-curve. Hier stel ik dat er een verband is tussen de s-curve en de Innovation Adoption Curve en dus tussen deze laatste curve en de BCG-matrix.

Wat vertelt dit ons? Bij het starten van een potentiële nieuwe economische sector hebben wij innovators nodig als initiatiefnemers en afnemers. Wij moeten dat beseffen en deze innovatoren proberen te begrijpen en hun de ruimte te beiden. Het is vaker zo gegaan. De raffinaderij is vast door een kleine groep begonnen en er waren geen garanties. Net zo onze waterfabriek. De off-shore is door Smeets uitgevonden. Onze orange economy wordt nog altijd gefinancierd door één man? Nee, inmiddels zijn er ook innovatoren als Jandino.

Er zijn mensen die vraagtekens willen beoordelen door ze te vergelijken met een cash cow van toen, dat kan alleen als het wordt vergeleken toen het een vraagteken was. Dus, wat stelde de off-shore voor in 1943 en 1945?

Miguel Goede

0 views0 comments

Comments


bottom of page